Hoe werkt het

Matrasreiniging, de speciale werkwijze van DokterBed

DokterBed is een organisatie die is gespecialiseerd in het milieuvriendelijk en duurzaam reinigen van matrassen op een zelfgekozen locatie. De medewerkers van DokterBed komen dus naar een afgesproken locatie waar de matrasreiniging plaatsvindt. Het schoonmaken van de matrassen wordt uitsluitend gedaan met natuurlijke en biologisch afbreekbare producten.

Dokterbed is een aantal jaar geleden begonnen met het diepreinigen van matrassen. Australië is de voorloper van deze methode en doet dit al sinds 1995. Hieronder lees je meer over de werking van DokterBed.

Start testreiniging

Als eerste start DokterBed met een check van het matras. Er wordt gekeken of er huisstofmijtaanwezig is. Vervolgens wordt er een testreiniging gedaan. Zo kunnen we aantonen in welke mate het matras verontreinigd is. Zo’n testje duurt ongeveer 20 seconden. DokterBed noemt dit een zwarte-doektest. Dit wordt zo genoemd omdat die zwarte doek tijdelijk als filter in de machine wordt gezet. Zo kunnen ze precies zien wat er in het matras zit en daarna aan de slag gaan met de echte reiniging. Ook ziet de klant op deze manier wat er allemaal in zijn/haar bed leeft. Op verzoek kan er nog een Acarex® test gedaan worden.

Deze Acarex® test is de eerste stap om de concentratie van huisstofmijten in het matras aan te tonen. Het voordeel van deze test is dat er precies wordt aangegeven waar de huisstofmijten zich bevinden en zo kan de oorzaak worden aangepakt. Na deze test kan de volledige matrasreiniging beginnen.

afspraak-maken-orange

Diepreiniging

Vervolgens wordt het matras volledig en diep gereinigd. Doordat de diepreinigingsmachine klopt en zuigt, zorgt deze ervoor dat de huisstofmijt en de uitwerpselen van deze beestjes worden losgetrild. Dit wordt opgezogen in speciale filters die door DokterBed worden afgevoerd. Dit resulteert in een schoon en hygiënisch matras in ongeveer vijftien minuten tijd.

Speciaal ontwikkelde machine

reinigen met uvc
DokterBed gebruikt voor het reinigen van de matras een speciaal ontwikkelde machine die voorzien is van UV-C. Deze lampen zorgen voor het doden van bacteriën, schimmels en huisstofmijt. Het matras wordt op deze manier aan alle kanten gedesinfecteerd. Deze UV-C reiniging zorgt ervoor dat je weer fijn en schoon kunt slapen. Dit is een unieke methode in Nederland, omdat DokterBed gebruikt maakt van de krachtigste UV-C reiniger ter wereld. Bij ons kan de UV-straling oplopen tot wel 400 watt, terwijl anderen tot hooguit 16 watt gaan. Hierdoor zijn we in staat om sneller en effectiever te reinigen.

Vlekken verwijderen

Daarnaast hebben klanten ook nog de mogelijkheid om vlekken weg te laten halen die in het matras zitten. Omdat iedere vlek een andere aanpak nodig heeft, zal er samen met de klant worden gekeken of dit aansluitend op de reiniging kan plaatsvinden.

Als er gekozen wordt om vlekken te laten weghalen door de vlekkenmachine, kan het matras een beetje vochtig worden waardoor het even nodig heeft om te drogen. Dit is afhankelijk van de ruimte, luchtvochtigheid en luchtcirculatie. Het is zeer lastig zelf je matras te reinigen op deze specialistische wijze.

voorbeeld matrasreiniging van DokterBed

afspraak-maken-orange